Facebook
Instagram
Streetview
Google Maps

Szef Kuchni Paweł Żukowicz


 

Pracując w kuchni ponad 15 lat nieustannie szukam w daniach ich aranżacji, czegoś co będzie je wyróżniało.
W swojej kuchni używam świeżych, sezonowych produktów najchętniej regionalnych lub produkowanych i uprawianych przez lokalnych producentów.

Moim zawodowym hobby jest przekuwanie starych metod gotowania i smaków w nowoczesne trendy z użyciem dostępnych obecnie technik. Natchnieniem zawsze będą dla mnie moi mistrzowie z minionych lat od których wiele się nauczyłem i uczę nadal. Uważam że każdy dzień jest kolejnym dniem nauki, kolejnym poszukiwaniem nowych gastronomicznych wyzwań oraz dążeniem do kulinarnej perfekcji.

Za największe dobro świata gastronomii uważam książki które nieustannie mnie inspirują i zabierają w nowe rejony jakości , kreatywności i smaku. Każde danie powinno być nową podróżą w krainie smaków i doznań, wszystkie elementy skomponowane tak aby łączyły się w jedną niepowtarzalną całość. Staram się przypominać na swoich talerzach o pięknych tradycjach polskich kulinariów jak kiszenie, wędzenie czy solenie i pokazywać że mogą być równie nowoczesne co obecne techniki stosowane w wielu kuchniach.

Nie ograniczam się przy tym do jednego stylu ciągle poszukując i odkrywając. Chciałbym aby to co gotuje przywoływało piękne wspomnienia z rodzinnego domu, pozostawiało uczucie spełnienia, sytości i chęci ponownego odwiedzenia naszej restauracji.

Z ukłonami i życzeniem wszystkiego najsmaczniejszego.
Paweł Żukowicz

Loading...
Restauracja Meluzyna